czwartek, 24 kwietnia 2014

Na tropie lokalnych producentów żywności


Kontynuując poszukiwania produktów oraz firm, które zajmują się sprzedażą lokalnych wyrobów, tym razem uczniowie Szkolnego Klubu Szkoły Humanitarnej odwiedzili
 Okręgową Spółdzielnię Mleczarską we Włoszczowie.
Podczas wycieczki mogliśmy przyjrzeć się z bliska, w jaki sposób produkowane są włoszczowskie sery, twarożki, jogurty i kefiry.


Zajrzeliśmy w każdy zakątek - począwszy od działu produkcji serowarskiej, poprzez laboratorium, linię do plasterkowania i pakowania serów, aż do magazynów i działu zautomatyzowanego pakowania kubków w tacki.

Największą jednak atrakcją była możliwość degustacji pysznych serów prosto z linii produkcyjnej!

Dowiedzieliśmy się, że produkty OSM mają wielu odbiorców, także w krajach Globalnego Południa! 
Cieszymy się, że nasze lokalne produkty znajdują odbiorców na innych kontynentach. 
Tym bardziej, że delektowaliśmy się ich smakiem i bez zastanowienia je polecamy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz