Wraz z rozpoczęciem nowego semestru roku szkolnego członkowie Szkolnego Klubu Szkoły Humanitarnej znów 
ruszyli                    w teren. 
Tym razem uczniowie zajęli się szukaniem lokali gastronomicznych                   i restauracji uwzględniających w swej działalności zasady świadomego jedzenia.
Po długich i żmudnych poszukiwaniach udało się
Po długich i żmudnych poszukiwaniach udało się
 nam odnaleźć takie miejsce!
Z przyjemnością przedstawiamy tu
Z przyjemnością przedstawiamy tu
                              Japoński Bufet Akasaka Xpress                         
w kieleckiej Galerii Echo.
Oprócz serwowania pysznego i zdrowego jedzenia Akasaka zachęca swoich klientów do zwracania uwagi na problem marnowania jedzenia i stosowania zasad świadomej konsumpcji.
Zainspirowani tym pozytywnym przykładem uczniowie przygotowali tabliczki i ulotki informujące o potrzebie zwracania uwagi na wielkość porcji zamawianych przez klientów
Oprócz serwowania pysznego i zdrowego jedzenia Akasaka zachęca swoich klientów do zwracania uwagi na problem marnowania jedzenia i stosowania zasad świadomej konsumpcji.
Zainspirowani tym pozytywnym przykładem uczniowie przygotowali tabliczki i ulotki informujące o potrzebie zwracania uwagi na wielkość porcji zamawianych przez klientów
w restauracjach oraz uświadamiające globalny wymiar problemu marnotrawstwa jedzenia. 
Z tak przygotowanymi materiałami wyruszyli do pozostałych restauracji typu „open fusion” w mieście, zachęcając do umieszczania tego rodzaju informacji w swoich lokalach.
Mamy nadzieję, że dzięki naszej akcji coraz więcej restauratorów w regionie podejmie świadome działania propagujące myślenie
Z tak przygotowanymi materiałami wyruszyli do pozostałych restauracji typu „open fusion” w mieście, zachęcając do umieszczania tego rodzaju informacji w swoich lokalach.
Mamy nadzieję, że dzięki naszej akcji coraz więcej restauratorów w regionie podejmie świadome działania propagujące myślenie
o charakterze globalnym.
To zdrowy pomysł na lepszy świat!
To zdrowy pomysł na lepszy świat!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz