czwartek, 20 marca 2014

PAH - Propagatorzy globalnego myślenia

 Wraz z rozpoczęciem nowego semestru roku szkolnego członkowie Szkolnego Klubu Szkoły Humanitarnej znów
ruszyli w teren.
Tym razem uczniowie zajęli się szukaniem lokali gastronomicznych i restauracji uwzględniających w swej działalności zasady świadomego jedzenia.
Po długich i żmudnych poszukiwaniach udało się
 nam odnaleźć takie miejsce!
Z przyjemnością przedstawiamy tu
                              Japoński Bufet Akasaka Xpress                        
w kieleckiej Galerii Echo.
 Oprócz serwowania pysznego i zdrowego jedzenia Akasaka zachęca swoich klientów do zwracania uwagi na problem marnowania jedzenia i stosowania zasad świadomej konsumpcji.
Zainspirowani tym pozytywnym przykładem uczniowie przygotowali tabliczki i ulotki informujące o potrzebie zwracania uwagi na wielkość porcji zamawianych przez klientów
w restauracjach oraz uświadamiające globalny wymiar problemu marnotrawstwa jedzenia.
Z tak przygotowanymi materiałami wyruszyli do pozostałych restauracji typu „open fusion” w mieście, zachęcając do umieszczania tego rodzaju informacji w swoich lokalach.
Mamy nadzieję, że dzięki naszej akcji coraz więcej restauratorów  w regionie podejmie świadome działania propagujące myślenie  
o charakterze globalnym.
To zdrowy pomysł na lepszy świat!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz