Wraz z rozpoczęciem nowego semestru roku szkolnego członkowie Szkolnego Klubu Szkoły Humanitarnej znów
ruszyli w teren.
Tym razem uczniowie zajęli się szukaniem lokali gastronomicznych i restauracji uwzględniających w swej działalności zasady świadomego jedzenia.
Po długich i żmudnych poszukiwaniach udało się
Po długich i żmudnych poszukiwaniach udało się
nam odnaleźć takie miejsce!
Z przyjemnością przedstawiamy tu
Z przyjemnością przedstawiamy tu
Japoński Bufet Akasaka Xpress
w kieleckiej Galerii Echo.
Oprócz serwowania pysznego i zdrowego jedzenia Akasaka zachęca swoich klientów do zwracania uwagi na problem marnowania jedzenia i stosowania zasad świadomej konsumpcji.
Zainspirowani tym pozytywnym przykładem uczniowie przygotowali tabliczki i ulotki informujące o potrzebie zwracania uwagi na wielkość porcji zamawianych przez klientów
Oprócz serwowania pysznego i zdrowego jedzenia Akasaka zachęca swoich klientów do zwracania uwagi na problem marnowania jedzenia i stosowania zasad świadomej konsumpcji.
Zainspirowani tym pozytywnym przykładem uczniowie przygotowali tabliczki i ulotki informujące o potrzebie zwracania uwagi na wielkość porcji zamawianych przez klientów
w restauracjach oraz uświadamiające globalny wymiar problemu marnotrawstwa jedzenia.
Z tak przygotowanymi materiałami wyruszyli do pozostałych restauracji typu „open fusion” w mieście, zachęcając do umieszczania tego rodzaju informacji w swoich lokalach.
Mamy nadzieję, że dzięki naszej akcji coraz więcej restauratorów w regionie podejmie świadome działania propagujące myślenie
Z tak przygotowanymi materiałami wyruszyli do pozostałych restauracji typu „open fusion” w mieście, zachęcając do umieszczania tego rodzaju informacji w swoich lokalach.
Mamy nadzieję, że dzięki naszej akcji coraz więcej restauratorów w regionie podejmie świadome działania propagujące myślenie
o charakterze globalnym.
To zdrowy pomysł na lepszy świat!
To zdrowy pomysł na lepszy świat!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz