czwartek, 3 kwietnia 2014

Warsztaty kulinarne w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym Nr 1 w Kielcach


Członkowie Szkolnego Klubu Szkoły Humanitarnej odwiedzili swoich starszych kolegów ze Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego nr 1 w Kielcach.






Pod hasłem "PLON to nie tylko teoria, ale przede wszystkim praktyka", zaprosili do wspólnego gotowania uczniów kierunku kucharz małej gastronomii. Wykorzystując „resztki”- serów, wędlin i warzyw oraz korzystając z opracowanej wcześniej książki kucharskiej, zawierającej przepisy pozwalające na wykorzystanie resztek jedzenia w kuchni, przyrządzili wspaniałą pizzę, przyczyniając się do szerzenia wiedzy na temat edukacji globalnej, metody PLON w środowisku lokalnym.









Głównym celem warsztatów kulinarnych było promowanie zasad świadomej konsumpcji wśród szerszej społeczności lokalneji zachęcenie przyszłych kucharzy do uwzględniania globalnego wymiaru dokonywanych przez nich wyborów w ich przyszłym zawodzie.







PRZYSZLI KUCHARZE WIEDZĄ JUŻ, ŻE MOŻNA NAKARMIĆ SWOICH BLISKICH W SPOSÓB, KTÓRY POMAGA INNYM!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz